Samenwerking tussen Park Zuiderhout en Stichting Prins Heerlijk

Hulpkrachten Prins Heerlijk

Park Zuiderhout in Teteringen heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Stichting Buitengewoon Leren & Werken – Prins Heerlijk. Deze samenwerking zal jongeren van het ‘Hulpkrachtenteam’ van Prins Heerlijk de mogelijkheid bieden om ondersteuning te bieden bij alledaagse taken binnen Park Zuiderhout.

Stichting Prins Heerlijk richt zich op de participatie en ontplooiing van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om de zelfstandigheid en het positieve zelfbeeld van deze jongeren te vergroten. Binnen Park Zuiderhout zullen de jongeren leren om onder andere een bed op te maken, maaltijdkarren rond te brengen, met een rolstoel te rijden en een broodmaaltijd klaar maken. Daarnaast zullen zij activiteiten ondernemen zoals spelletjes spelen, wandelen, de was vouwen en gesprekken voeren met de bewoners.

“Wij zijn verheugd om deze samenwerking met Prins Heerlijk aan te gaan en willen in september beginnen met 6 tot 8 jongeren.” zegt Evelien Brugmans, projectmanager bij Park Zuiderhout. “Het Hulpkrachtenteam zal een positieve impact hebben op het leven van onze bewoners, het werk van onze collega’s en natuurlijk op de jongeren zelf.”

Voorbereidingen in volle gang

De medewerkers van Park Zuiderhout zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe samenwerking, onder andere tijdens een lunchbijeenkomst. Dick Sier, projectleider van Prins Heerlijk, benadrukt de waarde van deze samenwerking: “We hebben al een aantal jaren ervaring met het werken met hulpkrachten. Dat helpt natuurlijk. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. We zijn verheugd om samen met Park Zuiderhout deze kans te bieden aan jongeren. Dit project laat zien dat inclusie in de praktijk prachtige resultaten kan opleveren.”