Voedselbank vraagt ‘rondje’ van Bredase kroegbezoekers

Vanaf vrijdag kan het zomaar zo zijn dat je drankje op het terras geserveerd wordt met een bijzonder bierviltje. Onder de noemer ‘Geef jij ’n rondje?’ vraagt Voedselbank Breda om een donatie te doen. De Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt het initiatief. Afdelingsvoorzitter Johan de Vos kreeg het eerste pak met bierviltjes overhandigd op het terras van zijn zaak aan de Ginnekenmarkt.

Volgens Ad van Aalst van Voedselbank Breda kennen mensen vooral de acties waarbij er producten ingezameld worden, die later weer aan de deelnemers kunnen worden uitgedeeld. Die producten zijn zeker welkom, maar financiële steun is ook hard nodig om de Voedselbank draaiende te houden. “We hebben ook te maken met huur, de exploitatie van de vrachtauto’s en alle energiekosten moeten ook betaald worden”, legt Van Aalst uit. Jaarlijks is er 150.000 euro nodig om rond te komen.

Eén, twee of drie rondjes

Doneren kan door de QR-code op het bierviltje te scannen met een smartphone. Er kan dan gekozen worden om één of meerdere ‘rondjes’ te geven aan de Voedselbank. Zelf een bedrag invullen kan overigens ook.

Vrijwilliger Paul van Midde van Voedselbank Breda brengt de bierviltjes naar de verschillende Bredase cafés. “We willen ook heel erg laten merken dat we er nog steeds zijn en we hebben de inwoners van Breda keihard nodig om rond te komen voor onze 600 huishoudens, iedere week.”