OM geeft beloning voor tips over explosie Passendalestraat

Foto: BredaNu

Het Openbare Ministerie in Breda heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de aanhouding van de daders van de explosie bij een woning aan de Passendalestraat. De politie zal in de uitzendingen van Bureau Brabant op maandag 3 juni en Opsporing Verzocht op dinsdag 4 juni foto’s vrijgeven van de vermoedelijke daders.

Op zondag 17 september 2023 werd zwaar vuurwerk tegen de gevel van een woning aan de Passendalestraat geplaatst, wat resulteerde in een enorme knal en glasgerinkel. Dit incident wekte de hele buurt, die al geschrokken was van een eerdere aanval op hetzelfde adres op dinsdag 5 september 2023. Daarbij gooiden twee jongen een steen door de ruit. Deze gebeurtenissen veroorzaakten veel maatschappelijke onrust in de wijk.

Aanhoudingen

Op maandag 15 januari dit jaar werden tijdens een actie in Breda-Noord drie verdachten aangehouden. Twee van hen, jongens van 16 en 17 jaar, worden verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op de Passendalestraat. Hoewel zij inmiddels zijn vrijgelaten, blijven zij verdachten in deze zaak. De politie gelooft echter dat er meerdere mensen betrokken zijn.

Uitzending

Vanwege de ernst van de incidenten is er nu een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders van de explosie. Bureau Brabant zal op maandag 3 juni vanaf 17:00 uur elk uur aandacht besteden aan het incident tot dinsdagmiddag 16:00 uur via Omroep Brabant. Opsporing Verzocht zal de zaak behandelen op dinsdag 4 juni op NPO2, met een herhaling op woensdag 5 juni op NPO2.