Actie ‘Trommel zonder Rommel’ weer van start

Wethouder Arjen van Drunen (PvdA) overhandigt broodtrommels met gezonde inhoud | Foto: Gemeente Breda

De zomervakantie is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Dat betekent naast spelen en leren ook, dat de broodtrommels weer tevoorschijn komen tijdens de pauzes. De inhoud van die broodtrommels voorziet de kinderen van energie en voedingsstoffen om de dag door te komen. Maar wat geef je eigenlijk elke dag mee naar school? Kan het gezond zijn, maar ook makkelijk én niet duur? De campagne ‘Trommel zonder Rommel’ voorziet in antwoorden op deze en andere vragen binnen het thema gezond eten op school.

De aftrap voor de campagne was vorige week voor het derde jaar op rij op het startsein van wethouder Gezondheid, Arjen van Drunen (PvdA). ‘Trommel zonder Rommel’ helpt scholen en ouders het thema gezonde voeding bespreekbaar te maken en draagt bij aan bewustwording.

Op de bijbehorende website vinden ouders informatie, tips en ideeën rondom gezond eten met eenvoud en betaalbaarheid als uitgangspunten. De informatie is gebundeld in een ‘luchtrommelboekje’ dat te downloaden is op de startpagina van de website. Niet alleen de lunch wordt besproken, maar ook andere eetmomenten als traktaties en tussendoortjes komen aan bod.

‘Trommel zonder Rommel’ is het resultaat van een samenwerking tussen JOGG-Breda, de GGD West-Brabant, Jong JGZ en het Voedingscentrum.