COA sluit tijdelijke asielzoekersopvang in Breepark

Asielzoekers slapen in stapelbedden in de noodopvang in Breepark | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

Alle asielzoekers zijn vertrokken uit de tijdelijke asielopvang in het evenementencomplex Breepark in Breda. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De opvang moest oorspronkelijk op 19 maart sluiten, maar dat bleek niet haalbaar te zijn voor COA. Het nieuwe ultimatum van de gemeente Breda, dat gesteld was op 2 april, is echter wel gehaald.

Gemeente Breda had gedreigd met een geldboete als het COA het ultimatum niet zou halen. Op 19 maart verbleven nog ongeveer 200 mensen in de opvang. Afgelopen dinsdag was dit aantal gedaald tot zo’n 80 personen. Een deel van hen is overgeplaatst naar een opvanglocatie in Amsterdam, en de rest is verspreid over verschillende locaties in het land.

Einde hoofdstuk

De tijdelijke opvang in Breepark bood plaats aan bijna 500 mensen. Met de sluiting van deze opvanglocatie komt een einde aan een hoofdstuk van een tijdelijke huisvesting voor asielzoekers in Breda.

Het was de tweede keer dat Breepark als noodopvanglocatie werd gebruikt. In september vorig jaar maakte het COA de locatie in een paar dagen tijd klaar voor de opvang: