Gemeente onthult eerbetoon voor samenwerking tijdens coronaperiode

Een zware tijd, dat was het zeker. Maar toch hebben we ook iets positiefs overgehouden aan de coronapandemie. Dinsdag werd door burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank (VVD) een speciale plaquette onthuld. Het is een eerbetoon aan de samenwerking in deze periode.

De plaquette is te vinden op de kruising tussen het Van Coothplein en de Ginnekenstraat. De tekst luidt: ‘In herinnering aan een tijd die om afstand vroeg maar vooral verbinding bracht.’ Daarmee willen de partijen benadrukken dat in Breda tijdens de coronapandemie de samenwerking tussen de partijen in de stad sterker is geworden.

Gele streep

De gele streep die te zien is samen met het plaquette staat symbool voor het bewaren van de sociale afstand. De streep is volgens de gemeente symbool gaan staan voor een periode waarin de gemeenschap veerkracht toonde en waar samenwerking nodig was.

Het initiatief voor het eerbetoon ligt naast de gemeente ook bij Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Breda en het Ondernemersfonds Breda. Vanuit die laatste organisatie laat centrummanager Koert Vermeulen weten: “De coronapandemie hebben we achter ons gelaten, maar we zullen deze nare periode niet snel vergeten. Maatregelen voor ondernemers volgden elkaar in onnavolgbaar tempo op: alles volledig dicht, maaltijdbezorging, winkelen en uit eten op afspraak, afstand houden, en daarna toch alles weer dicht. Het enige positieve dat mij is bijgebleven dat Breda deed waar het altijd al in uitblinkt: samenwerken. Altijd werd gezamenlijke gezocht naar wat wél kon. De gele streep is daar symbool voor gaan staan.”