Inperken aantal buitenlandse studenten: Avans positief, BUas minder stellig

Foto: BredaNu

De aanbieders van hoger onderwijs in Breda zijn bereid om mee te werken aan de maatregelen die de Verenging van Hogescholen heeft voorgesteld aan de minister van Onderwijs om het aantal internationale studenten te beperken. Dat blijkt uit een rondvraag van BredaNu bij de twee grote Bredase hogescholen.

Het aantal internationale studenten aan de hogescholen in Nederland is nu nog beperkt. Dat moet zo blijven volgens de Verenging van Hogescholen. Daarom heeft het in een brief aan de minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf, een aantal maatregelen voorgesteld.

Avans Hogescholen geeft aan positief te zijn over de voorgenomen maatregelen. Bij Avans is het internationale studenten beperkt. Al een aantal jaar is dit onder de vijf procent, zo laat de onderwijsinstelling weten. De Breda University of Applied Science (BUas), een school met veel internationale studenten, is bezig met maatregelen om deze studenten beter te begeleiden en te husvesten. “BUas wil Nederlandse taal- en cultuurprogramma’s ontwikkelen. Zo werken we aan een hogere blijfkans van internationale studenten talent in Nederland. Daarnaast hebben we met gemeente, woningcorporaties de ambitie om studenten huisvesting te gaan realiseren, ook al is dat uitdagend in de huidige situatie.”