Zout presenteert documentaire Lust Liefde Leeftijd

In het voorjaar van 2023 repeteerden 15 senioren voor de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd. Tijdens deze voorbereidingsperiode zijn zij achter de schermen gevolgd door de Bredase documentairemakers Loes Janssen en Tamino Parren van Vis Film. Lust Liefde Leeftijd: de documentaire gaat 6 oktober in première in Filmhuis Breda, als onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

‘Lust Liefde Leeftijd: de documentaire’ gaat over de levenslange zoektocht naar liefde en intimiteit. De gelijknamige voorstelling is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de senioren performers. De documentaire geeft een kwetsbaar kijkje achter de schermen. Het laat het proces van voorbereidingen voor een voorstelling zien, maar het gaat ook dieper in op de verhalen.

Als groep overwinnen de senioren hun eigen schaamte en ongemak om over lust en seksualiteit te praten. Daarnaast maakt het proces veel meer los dan ze van tevoren gedacht hadden. ‘Lust Liefde Leeftijd: de documentaire’ is vooralsnog eenmalig te zien in Filmhuis Breda.

Over Zout

Zout maakt theater over maatschappelijke onderwerpen. In de voorstellingen, podcasts en documentaires worden persoonlijke verhalen verteld, door mensen die het zelf hebben meegemaakt.

Meer informatie en tickets voor de vertoning zijn te vinden via www.filmhuisbreda.nl.