Burgemeester Paul Depla ondertekent brief tegen antisemitisme

Burgemeester Paul Depla, archieffoto | Foto: BredaNu

De burgemeesters van 329 gemeentes, waaronder de Bredase burgemeester Paul Depla, hebben zich in een open brief uitgesproken tegen antisemitisme.

De brief is volgens de burgemeesters bedoeld tegen het opkomende antisemitisme. “Het recent opgelaaide antisemitisme houdt verband met de geweldsexplosie in het Midden-Oosten. Wij hebben met afschuw de terreur aanslag door Hamas op 7 oktober gade geslagen. Wij gruwen van de gigantische aantallen burger doden in Gaza. Kritiek op de Israëlische regering is geen antisemitisme. Maar Joodse mensen verantwoordelijk houden voor het handelen van die regering, alleen omdat zij Joods zijn, is dat wel”, staat er in de brief.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

De burgemeesters roepen in de brief op om rekening met elkaar te houden en in gesprek te blijven gaan. Daarnaast gaan ze in op de herdenking en de viering van 4 en 5 mei. “Deze weken zijn in alle Nederlandse steden en dorpen vele vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor het herdenken van onze doden op vier mei en het vieren van onze vrijheid op vijf mei. Wij roepen al onze inwoners op om respect te hebben voor die belangrijk een waardevolle traditie.”