Laatste voorstellingen Lust Liefde Leeftijd in Podium Bloos

De voorstelling Lust Liefde Leeftijd is eind september opnieuw te zien in Podium Bloos. Lust Liefde Leeftijd gaat over liefde en intimiteit op latere leeftijd, vertelt door ervaringsdeskundigen. De laatste voorstellingen vinden 29 & 30 september en 1 oktober plaats in Podium Bloos in Breda.

Dat Lust Liefde Leeftijd taboedoorbrekend is blijkt uit de reacties op de eerste voorstellingen. Vooral de oudere generatie ervaart veel herkenbaarheid. Van de grote geheimzinnigheid die rondom seks hing tot het niet kunnen bespreken van de behoefte aan intimiteit op de huidige leeftijd; “We moeten af van het idee dat de oudere medemens geen erotische gevoelens of verlangens zou hebben. Liefde is leeftijdsloos”, aldus een bezoeker.

Jongere generaties

De persoonlijke zoektocht naar liefde en intimiteit van de spelers vormen de kern van de voorstelling. Elke speler zijn of haar eigen verhaal. Vanuit levenservaring geven de ouderen advies aan de jongere generaties. Welk antwoord hebben zij op vragen als ‘ik ben biseksueel, hoe vertel ik dat aan mijn ouders?’ of ‘hoe houd ik mijn seksleven spannend?’ Dit maakt de voorstelling ook voor jongere generaties interessant.

“We kunnen daar lang of kort over zijn, als je gedumpt wordt, want dat is het, dumpen, dan denk je gewoon dat je dood gaat. Ook als 75 bent.”