Mieren komt weer tot LEVEN!

Het zijn rode mieren, vrolijke mieren die je meenemen de stad in. Ken jij ze nog? Sinds 2016 lopen de 800 beestjes vanaf het nieuwe station tot het Valkenberg. En yup! Ze hebben een extraatje gekregen!

QR-code

Sinds kort zie je BredAnts ook LOPEN door de Willemstraat. Initiatiefneemster Merel van der Linden van Beeldschoon Breda en Studio Apvis maakten er ook krioelende 3D-mieren van. Door de QR-code op een bord te scannen krijgen ze een augmented reality. Scan de code, leg op je vinger op je scherm op een mier en hij loopt met je mee de stad in…

Kunstenaar Florentijn Hofman over zijn kunstwerk: “Tja, mensen zijn net zoals mieren he, we gaan vaak met de trein en het leek toen me prachtig om mensen met de mieren mee te nemen de stad in. Je ziet dat kinderen d’r op springen. Net zoals je op de zebrapaden alleen de witte strepen wil raken, wil je nu alleen op de rode mieren stampen.”

Niet de laatste…

Wethouder Marike de Nobel (GroenLinks): “Het ligt er al een tijdje. Je ziet dat het slijt en dat is zonde. Ik loop daar heel vaak overheen en op een of andere manier slijt het ook in je geheugen en het is juist zo leuk om het weer te laten zien. En ja, nu ook met die augmented reality… dat die mieren gaan leven. Dat is echt zo leuk.

Ik denk dat het voor kinderen echt super is, maar ik vind het zelf ook te gek”, aldus een stralende Marike.

“Je moet op een moment gewoon zien of mensen het nog zien. En zo niet, dan zorgen dat het weer zichtbaar wordt. Corona heeft ons getoond dat kunst in openbare ruimte veel met mensen doet. Er zijn nog nieuwe dingen die we gaan doen, maar ongetwijfeld zijn er nog dingen waar we niet aan gedacht hebben. Dus.. het is niet de laatste in de serie!”