Bij Mezz Kickstart krijgen jongeren een boost voor hun muzikale carrière

Speel je een instrument, maar heb je ondertussen alle hoeken van je slaapkamer al wel gezien? Dan ben je niet de enige. Veel jonge muzikanten komen niet echt verder, omdat ze de ervaring missen van het spelen met anderen. Mezz probeert deze jongeren met Kickstart vooruit te helpen door het podium ter beschikking te stellen. Onder begeleiding van een ervaren coach leren de jonge talenten niet alleen om hun eigen instrument beter te beheersen, maar krijgen ze ook een kans om te spelen met anderen.

Jasper Mouws, organisator: “Het liep al een tijdje in Zeeland. Dat was heel tof en we kwamen erachter dat Breda nog niet zoiets had”

Deelnemers mogen op het grote podium in de Mezz spelen. Dit is dan professioneel opgezet met onder andere licht en geluid. Een drumstel, toetsen en versterkers zijn aanwezig. Alleen draagbare instrumenten moeten worden meegenomen.

Coach

Naast dat jongeren met elkaar kunnen spelen, kunnen ze ook advies krijgen van een coach. Jelle de Vries is een van de coaches. Hij herkent zich wel in de deelnemers en vertelt dat het erg belangrijk is om jongeren te stimuleren in hun passie.

En wat voor aanwijzingen krijgen deelnemers dan? De Vries vertelt dat hij deelnemers coacht op het oppakken van signalen van andere , zodat ze daar op in kunnen spelen. Daarnaast wil hij dat deelnemers leren hoe zij de beste show kunnen geven. Maar daar hoort volgens hem ook gewoon veel spelen met andere jongeren bij.

Deelnemers

Robertio is een van de deelnemers: “Thuis spelen ben je op een gegeven moment zat. Dan denk je ja ik wil ook met anderen spelen en kijken hoe dat klinkt.”

Deelnemers kunnen zelf bepalen wanneer ze beginnen en wanneer ze willen stoppen. Toegang is gratis. Aanmelden van te voor kan, maar hoeft niet.