Vrouwenteam NAC begint steeds meer vorm te krijgen

De vrouwentak van NAC Breda gaat langzaam vorm krijgen. Er is nog wel een hoop te doen voor manager vrouwenvoetbal Pia Rijsdijk.

“Alles verloopt tot nu toe soepel”, vertelt Rijsdijk. Bij het opzetten het vrouwenteam komt nog behoorlijk wat kijken. Onder andere gesprekken voeren met potentiele speelsters, kijken naar trainingstijden en accommodatie en hoe het op sociale media wordt gebracht. Het belangrijkste voor team is dat er elf spelers op het veld staan. Eerder werd al bekend dat Richard Mank het elftal onder zijn hoede krijgt, en afgelopen vrijdag werd de eerste twee speelsters bekend.

Binnen twee jaar naar de eredivisie

Rijsdijk hoopt op een gemixte groep van jonge speelsters en ervaren krachten. De lat ligt namelijk hoog bij de manager. Het vrouwenteam begint in de eerste divisie maar Rijsdijk hoopt snel door te kunnen stoten naar het hoogste niveau. “We hebben de ambitie uitgesproken om naar de eredivisie te promoveren. Die mogelijkheid is er nu en we hopen daar binnen twee jaar terecht te komen.”

Voor nu wacht de competitiestart op 7 september. “De eerste stap is dat er een elftal op het veld staat en de hoop ik mooie resultaten te behalen met de NAC vrouwen”, aldus Rijsdijk