Singelloop 2023 staat in teken van NK Halve Marathon en Jeugdig Talent

De Singelloop in 2022 | Foto: BredaNu

Zondag 1 oktober is het zo ver: De Singelloop. Een stratenloop door het historische centrum van Breda, langs de singels en met de finish op de Grote Markt. Dit jaar wordt tijdens de Singelloop ook het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon gehouden.

Bij de Singelloop verwelkomt Breda hardloop fans uit het hele land en zelfs daarbuiten. Dit jaar vindt het NK Halve Marathon plaats tijdens de Singelloop. Atleten als Frank Futselaar en Silke Jonkman beloven een spannende wedstrijd.

Kraamkamer

De Singelloop Breda profileert zich als ‘kraamkamer’ voor opkomend hardlooptalent en dit jaar is geen uitzondering. De loop is in het verleden de eerste stap geweest voor atleten die doorliepen tot nationaal- en internationaal succes. Door mee te doen aan de Singelloop krijgt jong talent de mogelijkheid om kennis te maken met een groot hardloopevenement met duizenden deelnemers en een enorm publiek. Deze ervaring kan een inspiratie vormen om hardlooptalent verder te ontwikkelen.

De loop kent vijf onderdelen: de 5 km, 10 km, de halve marathon, de familieloop en de 5 km Walking & Wheeling. Bij de laatste loop zijn deelnemers die niet kunnen of willen hardlopen welkom om toch de Singelloop mee te kunnen maken. Al deze afstanden zijn ook mogelijkheden om te kiezen als deel van de Businessrun, waar jaarlijks circa 500 teams aan meedoen.

Goed doel

Tijdens de Singelloop maken de vele toeschouwers, muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours om de lopers aan te moedigen. Ieder jaar wordt er geld opgehaald voor een goed doel. Dit jaar voor Stichting Rolerisuit, die het voor mensen die minder mobiel zijn mogelijk maakt een uitstapje te hebben. Jaarlijks maken ongeveer 600 vrijwilligers de Singelloop mogelijk.

Volg de Singelloop op BredaNu

De Singelloop is te volgen via BredaNu, via live radio, televisie en sociale kanalen als Instagram.