Inclusief sportfeest bij Sprint: Special KIDS-Dag

Foto: Special KIDS-Dag

KIDS is een afkorting voor Kinderen Integreren Door Sport. Bij dit sportfeest sporten kinderen van zowel het speciaal- als het regulier onderwijs samen. Deze editie van Special KIDS-Dag is extra speciaal, vanwege de Special Olympics Nationale Spelen die volgend jaar juni naar Breda toekomen.

De dag begint met de komst van een ‘Olympische Fakkel’. Het vuur wordt vervolgens ontstoken door ambassadeurs van de Special Olympics. Een ochtend vol sport en spel volgt. Niet alleen wat je zoal verwacht met een sportdag, ook minder bekende sporten staan op het programma. Zoals golf, Running Blind en rolstoelbasketbal. Rolstoelbasketbal wordt aangeboden door Stichting BEN, die rolstoelvaardigheid spelenderwijs wil verbeteren.

Frame runners

Ook andere sporten worden toegankelijk gemaakt voor mindervalide kinderen, zoals rennen met Frame Runners, een metalen frame met een wiel. Hierdoor kunnen alle kinderen samen sporten. Op deze manieren worden kinderen ook geënthousiasmeerd om een sport na het sportfeest te blijven beoefenen.

De dag wordt afgesloten met een ‘marathon’ met alle aanwezigen. Het startschot voor de loop wordt gegeven door wethouder sport, Eddie Förster. Sportfeest Special KIDS-Dag wordt georganiseerd door Breda Actief en atletiekvereniging Sprint. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en studenten van sportopleidingen en financieel gesteund door fondsen en bijdragen van onder andere de Gemeente Breda en de Special Olympics.

Vorig jaar was BredaNu ook op de Special Kids Dag: