‘Brabants kwartiertje’ pakt goed uit voor NAC: gelijkspel tegen Willem II

NAC heeft in het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Willem II, die dinsdag zonder publiek werd gespeeld nadat het oorspronkelijke duel werd gestaakt, een gelijkmaker weten te maken. De eindstand van de wedstrijd, waarvan nog ongeveer een kwartier gespeeld moest worden, werd 1-1.

Het was nog maar de vraag hoe het vervolg eruit ging zien, die ene avond op 14 april. De derby tussen Breda en Tilburg werd in de 74ste minuut definitief gestaakt, nadat er meerdere keren vanuit het publiek voorwerpen op het veld waren gegooid. Willem II had toen net gescoord, waardoor NAC met een achterstand het veld verliep. In de daaropvolgende week liet de KNVB weten dat de wedstrijd uitgespeeld diende te worden. En zo geschiedde, want dinsdag troffen NAC en Willem II elkaar opnieuw om nog 16 minuten tegen elkaar te spelen.

Ezechiel Banzuzi

Dat Brabants kwartiertje begon dus met een voorsprong voor de Tricolores, maar in de 90ste spelminuut wist NAC-speler Ezechiel Banzuzi de 1-1 te maken. Die stand werd tot het fluitsignaal gehandhaafd, waardoor de wedstrijd als een gelijkspel werd afgesloten.