Uitpubliek weer welkom bij wedstrijden tussen NAC en Willem II

BredaNu
BredaNu

De wedstrijden tussen NAC en Willem II mogen dit seizoen weer met een deel van het uitpubliek worden gespeeld. Dat hebben de burgemeesters van Breda en Tilburg besloten na overleg met de clubs, de politie en het Openbaar Ministerie.

De uitsupporters waren in het afgelopen seizoen niet welkom bij de Brabantse derby. Dat besluit werd destijds genomen, omdat de betrokken partijen van mening waren dat de veiligheid niet kon worden gewaarborgd. Geschat werd dat er 100 politieagenten nodig waren om een wedstrijd tussen de rivaliserende clubs in goede banen te leiden, naast andere veiligheidsmaatregelen die getroffen zouden moeten worden. Dat vonden de burgemeesters van beide steden te ver gaan. Wel werd afgesproken dat de wedstrijden in het daarop volgende seizoen wél met uitpubliek gespeeld konden worden, als de omstandigheden dat toe zouden laten.

Wel aanvullende beperkingen

Dat lijkt nu dus het geval te zijn, zo blijkt uit het besluit om de helft van het uitpubliek weer uit te nodigen bij de wedstrijden. Wel gelden er nog een aantal beperkingen, bijvoorbeeld een verplichte bus-combi (kaartverkoop gekoppeld aan het vervoer per bus naar de wedstrijd toe) en zijn grote doeken op de vakken in het stadion niet toegestaan.

Wel wordt er gewaarschuwd dat als er ongeregeldheden plaats vinden tijdens de wedstrijden, de capaciteit bij uitwedstrijden weer wordt teruggeschroefd. De eerstvolgende ontmoeting tussen NAC en Willem II zal op 3 september plaatsvinden.

Wil je niets missen van de ontwikkelingen rondom NAC? Luister dan elke donderdagavond naar NACpraat op BredaNu radio.