NAC Breda vindt in Richard Mank eerste trainer voor vrouwenvoetbalteam

Foto: BredaNu

Richard Mank is bij NAC Breda aangesteld als hoofdtrainer van het nieuw te vormen vrouwenteam. De 44-jarige Mank traint momenteel de vrouwen van Excelsior, die in Nederland op het hoogste niveau spelen.

Eerder was Mank ook trainer van verschillende amateurclubs en werkzaam voor onder andere Ajax, AZ en Almere City. De trainer noemt het zelf een eer om met deze uitdaging te starten. “Zeker ook omdat ik de eerste hoofdtrainer van de NAC Vrouwen zal worden in de geschiedenis van de club”, zo laat Mank weten op de website van de club.

De Bredase club maakte twee weken geleden bekend dat ze zich ook op het vrouwenvoetbal willen storten. Pia Rijsdijk is daarbij aangesteld als manager vrouwenvoetbal bij NAC Breda. “Ik ben zeer blij met de aanstelling van Richard Mank als de (eerste) hoofdtrainer van NAC Vrouwen! Richard heeft aanzienlijke ervaring in het vrouwenvoetbal en beschikt over de nodige kwaliteiten. Het is voor ons een mooie stap om een trainer van eredivisieniveau binnen te halen en met hem het vrouwenvoetbal in Breda te lanceren.”

Wil je niets missen van de ontwikkelingen rondom NAC Breda? Luister dan elke donderdagavond om 20:00u naar NACpraat op BredaNu Radio.