Talentencentrum klaar voor de start: ‘De Kragt’ geopend

Normaal staat ze zelf in de startblokken, maar dit keer mocht topatlete Nadine Broersen een keer het startschot geven. Maandagmiddag vond de officiële opening plaats van ‘De Kragt’, het nieuwe talentencentrum aan de Terheijdenseweg. Wethouder Daan Quaars (VVD) rende samen met Curio-voorzitter Rob Neutelings de trap op om boven de ingang het lint door te knippen.

De nieuwe sportaccommodatie bevat veel faciliteiten, waar er één in het bijzonder opvalt: de gloednieuwe indoor atletiekbaan. Daar zijn er niet veel van in Nederland, laat staan in de regio. Volgens Broersen, die onder andere een gouden medaille op een WK en twee deelnames aan de Olympische spelen op haar CV heeft staan, is zo’n hal ontzettend belangrijk voor aankomend talent.

“Kijk, je hebt Papendal, het nationale trainingscentrum, maar eigenlijk is dat een soort van voor de elite”. legt Broersen uit. “Juist De Kragt is een talentencentrum. De jongeren die tegen die top aan zitten, die kunnen hier hun talent kwijt. Ik weet zeker dat het een meerwaarde heeft.”

Ook breedtesport en onderwijs

Het nieuwe sportcentrum is er echter niet alleen voor de talenten. Ook de breedtesport kan er terecht. Zo zal de indoor atletiekbaan ook gebruikt gaan worden door AV Sprint. Maar de belangrijkste gebruiker is misschien wel buurman Curio. De opleiding Sport en Bewegen, waar onder andere sportdocenten worden opgeleid, gaat De Kragt gebruiken om les in te geven.

Dat zal binnenkort dan ook gebeuren. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de puntjes op de I te zetten. Komende donderdag zullen de Curio-studenten voor het eerst aan de slag gaan in de nieuwe accommodatie.