Stilgelegde wedstrijd NAC – Willem II wordt uitgespeeld op 25 april

Foto: BredaNu

Het restant van de stilgelegde wedstrijd tussen NAC en Willem II zal op dinsdag 25 april om half drie worden gespeeld. Dat heeft de KNVB dinsdagmiddag bekend gemaakt.

De wedstrijd tussen de twee Brabantse clubs vond eigenlijk afgelopen vrijdag plaats. De scheidsrechter besloot de wedstrijd in de 74ste minuut te staken, nadat er meerdere keren voorwerpen op het veld terecht waren gekomen. Volgens nieuwe regels van de KNVB wordt bij het eerste incident de wedstrijd stilgelegd. Komen er opnieuw voorwerpen op het veld terecht, dan kan de scheidsrechter besluiten om de wedstrijd helemaal te staken.

Dat gebeurde afgelopen vrijdag tijdens de Brabantse derby. Daarmee had het duel tussen de Bredase en Tilburgse voetballers de ‘eer’ om de eerste wedstrijd in het betaald voetbal te zijn die volgens de nieuwe regels werd gestaakt.

Zonder publiek

De wedstrijd zal dus vanaf de 74ste minuut worden opgepakt. De resterende minuten moeten zoveel mogelijk onder gelijke omstandigheden worden gespeeld. Ook mag er geen publiek aanwezig zijn bij het vervolg van de wedstijd.

Met het uitspelen van de wedstrijd liggen de incidenten overigens nog niet geheel achter de rug. De aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden bij NAC – Willem II