Breda de Podcast in het teken van La Vuelta

Wat begon als een leuk idee in de kroeg is inmiddels werkelijkheid geworden: Thijs Kroezen en Niels de Beer hebben inmiddels vijf afleveringen van ‘Breda de Podcast’ online staan. De podcast draait, zoals de titel al doet vermoeden, om Breda. De vijfde aflevering staat in het teken van La Vuelta. Niemand minder dan Herman van der Zandt, de bekende NOS sportverslaggever én Bredanaar, schoof aan om mee te praten.

Volgens Kroezen is het echt een podcast voor en door Bredanaars. “We houden allebei zo van die stad en van de verhalen die er liggen, kunnen we die niet zelf vertellen?” De heren richten zich daarbij niet alleen op de mensen die al in Breda wonen, maar ook mensen die zich in Breda zouden willen vestigen.

Wielerhotspot

De vijfde editie van Breda de Podcast werd niet zomaar ergens opgenomen. Het gezelschap heeft zich verzameld bij Kamu aan de Boschstraat, een koffiezaak en fietsenwerkplaats in één. Een toepasselijke locatie voor het opnemen van een podcast over La Vuelta.

Behalve Kroezen en De Beer schuiven ook sportwethouder Daan Quaars (VVD) en Herman van der Zandt aan in de podcast. De NOS-verslaggever hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd als gast. “Als het dan gaat over Breda, dat ligt natuurlijk ook dicht bij mij, moest ik wel een keer te gast zijn. Het ging over fietsen en Breda. Ik ben eigenlijk een hele logische gast.”

Beluister hier de vijfde aflevering van ‘Breda de Podcast’.