De Warschau Bar gaat voor 1 dag open als eerbetoon

Jans ouders Franek en Janina Mucharowski bij de Warschau Bar | Foto: Privécollectie Jan Mucharowski

Na bijna 40 jaar opent de Warschau Bar voor een dag weer haar deuren 0p 23 april Inmiddels is biercafé Catch22 al tientallen jaren in het pand aan de Vismarktstraat 14 in Breda gevestigd. Maar tussen 1965 en 1984 was het café een bekende ontmoetingsplek voor veel Polen.

De eigenaren van toen, Franek en Janca Mucharowski, leerden elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Franek was een soldaat van de 1e Poolse Pantserdivisie van generaal Maczek en Janca was een verzetsstrijder die als gevangene naar een kamp in Duitsland is gebracht. In een ziekenhuis ontmoette de twee elkaar en niet veel later zijn ze getrouwd.

Hun zoon, Jan Mucharowski heeft deze reünie vormgegeven, samen met Ad Baelemans, de eigenaar van Catch 22 en met medewerking van het Maczek Memorial Breda.

Deze dag is een eerbetoon aan Franek en Janca Mucharowski. Twee moedige mensen die elkaar tegenkwamen door een samenspeling van het lot. Jarenlang hebben zij zich met hart en ziel ingezet voor hun bar: de Warschau Bar. Op zondag 23 april duiken we terug de tijd in en zullen we herinneringen ophalen aan die mooie jaren aan de Vismarktstraat.

Iedereen is welkom! Vanwege de te verwachten drukte vragen we je om een (gratis) plaats te reserveren via: https://bit.ly/3L2OEZY

Datum: 23 april 2023

Tijd: 14:00 – 20:00

Locatie: Vismarktstraat 14, Breda