Zwemmers, lopers en spinners halen ruim 375.000 euro op voor onderzoek naar kanker

Move to Fight Cancer 2024 in de Bredase binnenstad | Foto: Maud Eijkman / BredaNu

De deelnemers van Move to Fight Cancer hebben zondag gezamenlijk een bedrag opgehaald van 378.596 euro. Dat is de uitkomst van een dag lang zwemmen, spinnen en hardlopen met één gezamenlijk doel: zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor onderzoek naar kanker.

“We staan nog te trillen op onze voeten, werkelijk waar”, vertelt projectleider Theo Dekker vlak na de bekendmaking van het eindbedrag. “Afgelopen zondag hebben we de donatieteller op de website afgesloten, die was toen niet meer te zien. Die stond toen op 250.000 euro. Dat vonden we al best wel veel. Maar dat je dan nu op 378.000 euro eindigt, nou dan weet je niet wat je meemaakt.”

Krachten bundelen

Dit jaar werden de krachten van de evenementen Swim to Fight Cancer, Spinning4Life en de LoveLife Run met elkaar gebundeld, waardoor deelnemers zowel konden zwemmen, spinnen of hardlopen. Dat zwemmen gebeurde dit jaar weer in de binnenstad, waar de afgelopen edities nog vanwege blauwalg moesten uitwijken naar De Kuil in Prinsenbeek.

De opbrengst gaat dus naar onderzoek naar kanker, waarbij ook een deel gaat naar onderzoek dat vanuit het Amphia Ziekenhuis gedaan wordt. Dekker: “Hier kun je daadwerkelijk gewoon het verschil mee maken. Hier kunnen we weer wat mee, zo mooi.”

Maandagavond kun je bij BredaNu in De Sportredactie kijken naar een uitgebreide reportage over Move to Fight Cancer.

Afgelopen week was BredaNu ook aanwezig bij een zwemtraining van deelnemers van Move to Fight Cancer. Bekijk de reportage hier terug.