Derby gestaakt na voorwerpen op het veld, verdachte is in beeld

NAC supporters druipen af na de gestaakte wedstrijd | Foto: BredaNu

Vuurwerk, bekers bier, nieuwe regels van de KNVB en een gestaakte wedstrijd. Dat zijn de ingrediënten die vrijdagavond de boventoon bleken te voeren tijdens de wedstrijd NAC – Willem II. Scheidsrechter Jeroen Manschot zag geen andere mogelijkheid om in de 74ste minuut de Brabantse derby definitief te staken, nadat spelers van Willem II na het eerste doelpunt in de wedstrijd door de Bredase aanhang werd bekogeld met bekers bier.

Het was al niet de eerste keer dat de arbiter zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd stil te leggen. Eerder werden de spelers al tijdelijk naar de kleedkamers gestuurd, nadat er vuurwerk op het veld terecht was gekomen.

De Bredase club bracht direct na afloop samen met politie, de gemeente Breda en het Openbaar Ministerie een verklaring uit. Daarin bleek de teleurstelling over het gedrag van enkele leden in het thuispubliek groot te zijn. “Het is diep en diep triest om te zien dat ondanks alle aandacht die de afgelopen weken is geweest voor supportersgeweld en het gevaar dat dat met zich meebrengt, een aantal bezoekers het vanavond toch nodig vond om vuurwerk en fakkels af te steken en voorwerpen te gooien.”

In dezelfde verklaring gaven de partijen aan direct onderzoek te starten. Aan de hand van camerabeelden moet duidelijk worden wie bij de ongeregeldheden betrokken is of zijn. NAC laat weten dat inmiddels bekend is wie na het doelpunt voorwerpen op het veld gooide. De club roept deze persoon op om zich te melden.

Bij de wedstrijd waren alleen Bredase supporters aanwezig. Een paar maanden geleden hadden de burgemeesters van Breda en Tilburg gezamenlijk besloten dat uitpubliek bij de derby’s in dit seizoen niet welkom zou zijn.