Ook gemeente gaat akkoord met overname NAC

Foto: BredaNu

Nadat de KNVB eerder vandaag al bekend maakte geen bezwaar te hebben tegen de overname van NAC door NAC=Breda, heeft ook de gemeente Breda dinsdag haar zege gegeven. De gemeente is eigenaar van het Rat Verlegh Stadion en heeft daarom een vinger in de pap bij de overname.

Het akkoord van de KNVB was een belangrijke voorwaarde van de gemeente om zelf ook in te stemmen met de overname. Verder is het voor de gemeente belangrijk dat de Bredase club kan blijven voldoen aan de voorwaarden in de huurovereenkomst.

Waardering voor lokale ondernemers

Sportwethouder Daan Quaars (VVD) is positief over de overname van NAC, die binnenkort afgerond kan worden. “Breda en NAC zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het Avondje NAC is een begrip in het land en mag je gerust immaterieel erfgoed noemen. Ik ben blij dat we als gemeente Breda de overname kunnen goedkeuren. Hiermee komt er een einde aan de onzekere tijden voor personeel, sponsoren en trouwe supporters. NAC kan nu weer helemaal gaan voor het voetballen.”

Wethouder Jeroen Bruijns (CDA), verantwoordelijk voor het stadion, spreekt in een brief aan de gemeenteraad zijn waardering uit voor de lokale ondernemers die onder de naam NAC=Breda de club ondersteunen. “Wij kijken uit naar de toekomstige samenwerking met NAC Breda en vertrouwen op het welslagen van de plannen van NAC=Breda Holding B.V.”

Luister donderdagavond tussen 20:00u en 21:00u naar NACpraat op BredaNu om meer te horen over de overname van NAC.