Eerste Bredailles uitgereikt aan 200 lopers

Wethouder Daan Quaars (VVD) reikt de Bredailles uit. | Foto: TPJ Verhoeven Photography / Gemeente Breda

Dinsdagavond zijn in Mezz voor het eerst de Bredailles uitgereikt. De speciale Breda medaille kan worden verdiend door in één jaar mee te doen aan tenminste drie Bredase hardloopevenementen, zoals de Singelloop en de 5 van Bavel.

Bijna 200 sporters hebben dit jaar de Bredaille in ontvangst mogen nemen. De speciale medaille eerder dit jaar door de gemeente Breda in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de Bredase hardloopevenementen en om mensen aan te moedigen om eraan mee te doen.

Feestelijk moment

Sportwethouder Daan Quaars (VVD) vindt het geweldig dat zoveel mensen die uitdaging aangegaan zijn: “Dat wilden we niet ongezien voorbij laten gaan. Daarom maakten we van de uitreiking een feestelijk moment, samen met alle betrokken organisaties.”

Volgens Frank Molkenboer, voorzitter van De 5 van Bavel, is er ook nog een spreekwoordelijke andere kant van de medaille. De aansporing om aan meerdere Bredase hardloopevenementen mee te doen, heeft volgens Molkenboer tot extra deelnemers geleid. “We doen daarom een volgende keer graag weer mee.”