Brabantse derby wéér vroegtijdig gestaakt

BredaNu
BredaNu

De wedstrijd tussen Willem II en NAC Breda is afgelopen zondag vroegtijdig gestaakt nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid.

De wedstrijd in het Koning Willem II stadion ging niet zonder slag of stoot. Een kwartier voor rust werd de wedstrijd een korte tijd stilgelegd. Echter bleef het niet alleen bij deze staking. Na nog geen vijf minuten na rust gespeeld te hebben, werden er wederom aanstekers en een rookbom op het veld gegooid. De wedstrijd is om deze reden definitief gestaakt.

Goede wedstrijd voor NAC

De wedstrijd verliep sportief gezien prima voor de Parel van het Zuiden. Al vroeg in de wedstrijd kwam NAC op 1-0 voorsprong door Patriot Sejdiu. Nog geen halfuur later was de nummer 15 van de Keuken Kampioen Divisie goed voor een tweede doelpunt, gemaakt door Sigurd Haugen. Het derde en tevens het laatste doelpunt van de vroeg gestaakte wedstrijd werd ingeluid met het hoofd van Jan van den Bergh.

Het was de eerste wedstrijd tussen de Brabantse rivalen sinds lange tijd dat er weer gedeeltelijk uitsupporters welkom waren, nadat eerdere wedstrijden ook uit de hand waren gelopen. De burgemeesters van Tilburg en Breda hebben voor aanvang van de wedstrijd al gewaarschuwd dat er weer maatregelen getroffen kunnen worden, als het toelaten van uitsupporters niet goed zou gaan. Of dat nu ook gaat gebeuren, is nog niet bekend.