Oriëntatie sport en cultuur voor basisschoolleerlingen

Dit najaar hebben Breda Actief en Nieuwe Veste een nieuwe editie uitgebracht van het Sport- & Cultuurintro boekje 2022-2023. Hierin presenteren de cultuur- en sportaanbieders uit Breda hun aanbod voor basisschoolleerlingen uit Breda. De activiteiten staan in een boekje waarmee kinderen een gratis proefles van een activiteit naar keuze kunnen boeken. Zo kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met het culturele en sportieve aanbod in de stad.

Voor het boekje werken Breda Actief en Nieuwe Veste samen met de Gemeente Breda en Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sportieve en culturele activiteiten. Zo kunnen de leerlingen ontdekken waar hun interesse ligt. Ook de verenigingen hebben voordeel bij het boekje. Volgens de initiatiefnemers is het na de coronaperiode hard werken voor de sport- en cultuuraanbieders om hun ledenaantal weer op peil te krijgen. Met dit initiatief steken Breda Actief en Nieuwe Veste de aanbieders een hart onder de riem.

Nieuwe app

Dit jaar wordt er naast het boekje ook een app gelanceerd. Hierin staat een overzicht van de aanbieders en krijgen de gebruikers een pushmelding van de app wanneer er nieuw aanbod is of wanneer er activiteiten gepland worden. Zo blijft sport- en cultuurintro het hele jaar up to date onder de aandacht.

Vanaf eind september zijn de sport- en cultuurintro boekjes op alle basisscholen in Breda uitgedeeld aan ruim 16.000 leerlingen. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich inschrijven voor een proefles.