NAC Breda na thriller terug in de Eredivisie

NAC supporters bekijken de spannende wedstrijd op de parkeerplaats naast het Rat Verlegh Stadion | Foto: Peter de Jong / BredaNu

NAC Breda is weer terug in de Eredivisie. Het verloor weliswaar zondagavond met 4-1 van Excelsior, maar door de 6-2 zege van afgelopen dinsdag zijn de Bredanaars over twee duels de winnaar en acteren zij volgend seizoen op de hoogste niveau.

NAC kreeg vanaf de aftrap geen voet aan de grond. Het was vooral de getergde thuisploeg die naar voren voetbalde. De eerste grote kans was meteen ook raak. Via een steekbal was spits Troy Parrot eerst verdediger Jan van den Bergh te slim af en hij wipte hem daarna over keeper Van der Merbel in de hoek. Even later was het weer Parrot die een op een kon komen met de keeper maar deze keer was het Van der Merbel die redde. Ook uit de daaropvolgende hoekschop met de NAC-doelman de bal van de lijn halen.

Ingrijpen VAR

De sluitpost was de hoofdrolspeler bij NAC maar deze kon niet voorkomen dat Excelsior op 2-0 kwam. Couhaib Driouech leek uit te glijden in het strafschopgebied maar een seintje van de VAR bekeek scheidsrechter Danny Makkelie de beelden. Daarop was te zien dat Van den Bergh de Excelsior-aanvaller aantikt. Het was daarna weer Parrot die onberispelijk raak schoot. De storm ging niet liggen en tot overmaat van ramp voor de Bredanaars werkt Boy Kemper vanuit een voorzet de bal in eigen doel.

Van hemel naar hel en naar de Eredivisie

In de tweede helft begon de Rotterdamse formatie weer met drukken. Dit resulteerde de derde van Parrot die vanuit een voorzet vanaf rechts de bal achter Van der Merbel kopte. Hiermee kwam Excelsior in de stand weer op gelijke hoogte. Wat vooral zorgde voor betreurde blikken in het uitvak. Maar na dat doelpunt begon NAC zowaar weer wat vooruit de voetballen. Een lange bal van Casper Staring werd door Omgba voor het doel geslingerd maar spit Haugen kon er niet bij. De afvallende bal kwam echter terecht bij Omgba die Staring weer in positie bracht en daarna uithaalde en de bal langs de keeper schoot. In het resterende half uur ging de bal over en weer tussen de twee ploegen maar de stand bleef staan. Wat betekent dat NAC terugkeert in de Eredivisie na vijf jaar.