NAC versterkt zich met Max Balard

Het Rat Verlegstadion | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

NAC heeft de tweede versterking van de zomerse transferwindow binnen, de club uit Breda heeft Max Balard voor de komende drie seizoenen vastgelegd. Balard komt transfervrij over van Australisch kampioen Central Coast Mariners.

Vanaf het seizoen 2021/2022 maakte Balard, die zowel over een Frans als een Australisch paspoort beschikt, onderdeel uit van de selectie van de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Een jaar eerder maakte hij nog zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen werd Balard uitgeroepen tot beste speler van het seizoen bij de regerend kampioen in Australië. Waardoor hij dus uiteindelijk een transfer verdiende naar NAC.

Technisch directeur Peter Maas van NAC zei over Balard: “Max is een dynamische karakterspeler. We denken dat hij snel zal wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur en mentaliteit en het nodige gif kan toevoegen aan ons team”. Er is dus veel vertrouwen dat Max Balard een welkome versterking is. NAC Breda zal komend seizoen uitkomen in de Eredivisie na de promotie afgelopen seizoen.