Dit is er te doen op Koningsdag in Breda

Drukte tijdens Koningsdag

Aanstaande zaterdag is het weer Koningsdag. Hieronder vindt je wat er wordt georganiseerd in Breda en omliggende plaatsen.

Breda

Op het Chasséveld vindt dit jaar opnieuw 538 Koningsdag plaats met verschillende bekende Nederlandse artiesten. Daarnaast wordt er op ’t Zoet Oranje Zoet georganiseerd voor de mensen die van House en Rave muziek houden.

In het Valkenbergpark kunnen mensen de kindervrijmarkt afstruinen. Ook zijn er andere markten met muziek en eten en drinken op de Belcrum op in het Havenkwartier. Op het Kasteelplein kun je op de Hobbymarkt kramen met hobby’s bekijken. Misschien zit er wat bij. Daarnaast zal de horeca in Breda ook een buitenprogramma organiseren met optredens. Op het Kerkplein, Havermarkt, Sint Janstraat, ter hoogte van Old Dutch en Haven, naast Hoge Brug zijn er podia. Verder worden er in verschillende Bredase wijken activiteiten georganiseerd.

Prinsenbeek

Ook in Prinsenbeek is vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur een kindervrijmarkt en zullen er verschillende activiteiten plaats vinden. Ook zullen er optredens zijn van verschillende artiesten tot 19.00 uur.

Ulvenhout

In Ulvenhout gaan de kinderen, na het hijsen van de vlag op het terrein van Pekhoeve, met de mooiste versierde fietsen door het dorp heen. Begeleidt door muziekvereniging Harmonie Constantina. Daarnaast is ook in Ulvenhout en min-kindervrijmarkt. van 14.00 tot 16.30 kunnen kinderen hun spullen, die ze niet meer gebruiken verkopen.

Bavel

Ook in Bavel kunnen kinderen hun fiets op z’n mooist versieren. Ook zijn er in de middag verschillende activiteiten voor kinderen op het Jack van Gilsplein. Daarnaast is er muziek en een hapje en een drankje te halen.

Princenhage

Op de Dorspwei zijn er in de ochtend en middag spelletjes en een bingo. Daarna is er op de Markt poffertjes en ijs te krijgen. Met aansluitend een Oranjeborrel van 15.00 uur tot 20.00 uur. Met ook hier muziek.

Teteringen

De kleinschalige viering in Teteringen is van 14.00 uur tot 17.00 uur met een kleedjesmarkt, spelletjes en muziek en kan je op het terras bij de Dorpsherberg.

Vergeet ook niet om op Koningsdag tussen 10:00u en 14:00u naar BredaNu Radio te luisteren. Verslaggevers doen tijdens een een speciale live uitzending verslag van de verschillende activiteiten in Breda, Ulvenhout, Bavel, Teteringen en Prinsenbeek.