Toeternietoe voor tweede jaar op rij winnaar van Blèèrfêêst

Prins Arie d'n Irste bij het Blèèrfêêst | Foto: BredaNu

Het Blèèrfêêst van 2022 is gewonnen door Toeternietoe. Met het liedje ‘Zet’um wir op​’ ging de kapel, net als vorig jaar, naar huis met de Thuur Piek bokaal. In totaal gingen acht muzikale groepen en één enkeling de jaarlijkse verkiezing van het Bredaose Carnavalslied in poppodium Mezz.

Hoewel het overgrote deel van de deelnemers kapellen waren, waren er ook twee acts die het anders aanpakten. Stefan en zijn Muziekvrienden namen zelfs een contrabas, accordeons en een viool mee naar het podium. Troubadour Gerry Joosen stond in z’n eentje met zijn gitaar voor het publiek te spelen.

Publieksprijs

De Biermagneten gingen er met de derde prijs vandoor en wonnen daarnaast ook de publieksprijs. Op de tweede plaats eindigde CV De Meikevers met hun lied over Ware Liefde. Winnaar Toeternietoe krijgt, behalve de eer om het Bredaose Carnavalslied van dit jaar te hebben, studiotijd om een professionele opname van het lied te maken.

Kijk het Blèèrfêêst terug bij BredaNu

Je kunt het hele Blèèrfêêst terugzien op de website van BredaNu. De losse nummers van de deelnemers vind je op ons YouTube-kanaal. Bekijk hier het winnende nummer van Toeternietoe terug: