ReShare Store zorgt dat mensen geen koude voeten hebben deze winter

Schoenen | Foto: Pixabay

De ReShare Store in Breda heeft weer een kerstactie. Dit jaar gaat het om inzamelen van schoenen, die nog herbruikbaar zijn, voor mensen die het zwaar hebben. Tot 19 december kunnen mensen schoenen afgeven bij de winkel. Deze worden vervolgens met Kerst uitgedeeld.

De ReShare Store, onderdeel van het Leger des Heils, doet deze actie niet voor het eerst. Dit is nu al de derde keer dat ze het doen. En volgens de organisatie is het nog steeds hard nodig: “De wintermaanden gaan voor veel mensen gepaard met gezelligheid, warmte en liefde, maar niet voor iedereen. Voor sommige mensen betekent het (meer) kou en eenzaamheid. Bijvoorbeeld mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, degenen die moeten kiezen tussen boodschappen of de energierekening en mensen die hun thuis hebben moeten verlaten en nu in een vreemd land zonder hun familie zitten. De ReShare Store wil deze mensen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen.”

Ook andere kledingstukken

Herbruikbare schoenen kunnen worden ingeleverd tot 19 december bij de winkel aan de Markendaalseweg 50 in Breda. Er is vooral veel vraag naar warme en stevige schoenen. Toch zegt de Reshare Store dat ze andere donaties zoals mutsen, handschoenen en sokken ook accepteren, omdat deze volgens hen nog steeds hard nodig zijn.