95 kilometer lange wandeling voor Stichting ALS

Vrijdagochtend vertrokken Jacco en Tim vanaf de Grote Markt naar Nijmegen. Dit doen ze om geld op te halen voor Serious Request. Hun collega Gitte is al een dag onderweg.

“Jacco kwam met het idee om iets te doen voor Serious Request,” vertelt Gitte via een videocall, “Dit jaar gaat het over ALS. Toen dacht ik, ja daar wil ik aan meedoen, want mijn vader is bijna twee jaar geleden overleden aan ALS. Dus dat is mijn grootste inspiratie om mee te doen.” Ze zegt al wat blaren te hebben doorgeprikt, maar blijft door de steun van haar familie en vrienden met goede zin doorlopen. De blaren waren Tim’s grootste angst. Jacco hoopte vooral dat het niet ging regenen.

De drie collega’s hadden een doel van 10.000 euro gesteld. Dit doel was voordat Jacco en Tim vertrokken al behaald. Al het geld dat door verschillende Serious Request acties wordt opgehaald gaat naar Stichting ALS Nederland. De stichting gebruikt de donaties voor het onderzoek naar en dragelijker maken van de spierziekte. Op dit moment heeft de actie van Gitte, Jacco en Tim al bijna 12.000 euro opgehaald. Doneren kan nog via de website van 3FM.