Pop-up expositie ‘Kloecke Vrouwen’ tijdens PopMonument Breda

De afgebeelde illustratie is gemaakt door Dymphie Elisa en de geportretteerde vrouw is Anna van Egmond.

Op 26 en 27 november is er bij de StadsGalerij een pop-up expositie met portretten van Nassau-vrouwen te zien. De portretten verbeelden de levens van deze bijzondere vrouwen, die tussen 1404 en 1630 in Breda leefden. Terwijl hun mannen op het slagveld vochten of elders het land bestuurden, waren ze van invloed op de ontwikkeling van onze stad en het land.


Negen illustraties

De negen illustraties zijn gemaakt door Bredase makers. Het project is een samenwerking van PopMonument met Breda Promotions en Graphic Matters. De verrassende verhalen gaan over liefde en oorlog, machtige mannen en sterke vrouwen en over vrijheid en verbondenheid. De verhalen inspireren om de geschiedenis te verbinden met de toekomst.

De negen makers zijn vrijgelaten om de historische verwijzingen te vertalen naar het heden. De deelnemende makers zijn Eliza Palm, Sjoerd Jansen, Daan van Bommel, Falco van der Velden, Bas Steens, Iris van den Bersselaar, Babette Bakermans, Kick Stals en Dymphie Elisa. Zij hebben zich laten inspireren door de levensverhalen van de ‘Kloecke Vrouwen’ en een portret vol symboliek en hedendaagse interpretaties gemaakt.

Bezoeken
De pop-up galerij is onderdeel van PopMonument. De expositie is zaterdag 26 november en zondag 27 november te bezoeken bij de Stadsgalerij aan Oude Vest 34. Bij iedere illustratie kun je het verhaal over de betreffende Nassau-vrouw beluisteren via een audio guide.

Dit project is mogelijk gemaakt door Gemeente Breda, Breda Marketing, PopMonument, Royal Roots, Breda Promotions en Graphic Matters.