Sofie van de Waart winnaar landelijke Vrouw in de Media Award

Foto: BredaNu

Hoogbegaafdheidsspecialist en onderwijsdeskundige Sofie van de Waart uit Prinsenbeek is de winnaar van de vijftiende landelijke Vrouw in de Media Award 2023.

Van de Waart was al de regionale winnaar van Noord-Brabant en samen met de andere elf regionale awardwinnaars genomineerd voor de landelijke prijs. De jury koos unaniem voor Van de Waart: ”Ze heeft een boodschap van belang en draagt die enthousiast en vasthoudend uit. Bewonderingswaardig hoe ze een eigen geluid laat horen en zichzelf hiermee op de kaart heeft gezet”, aldus de jury. De Prinsenbeekse was vorig jaar nog te zien in haar documentaire Utopie van Sofie bij omroep MAX, waarin ze aandacht vraagt voor kansengelijkheid in het onderwijs.

Rolmodellen

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

BredaNu was onlangs aanwezig bij de overhandiging van de regionale Vrouw in de Media-award. Bekijk hier de reportage terug.