Politie ontvangt zes tips over steekpartij Hazeldonk na uitzending Opsporing Verzocht

Foto: BredaNu

Er zijn zes nieuwe tips binnengekomen over de dodelijke steekpartij op de parkeerplaats Hazeldonk langs de A16. Dat meldt de politie op X, het voormalige Twitter. Dinsdagavond was er aandacht voor de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De steekpartij vond plaats op 21 oktober. Het slachtoffer, de 25-jarige vrachtwagenchaffeur Maksim Hryn uit Belarus, werd iets voor half acht ’s avonds zwaargewond aangetroffen op de parkeerplaats. De hulpdiensten werden ingeschakeld, maar zij konden niets meer betekenen voor het slachtoffer.

Gesprekken met 200 chauffeurs

Inmiddels heeft de recherche zo’n 200 chauffeurs gesproken. Dat heeft nog niet geleid naar een dader of daders. Ook de reden voor de steekpartij is niet bekend. Wel laat de politie weten op zoek te zijn naar een man. Die zou mogelijk over cruciale informatie beschikken.

Het gaat om een kale man van rond de 60 jaar oud met een lichte huidskleur. Mogelijk zou hij van Baltische of Oost-Europese komaf zijn en hij droeg die avond zwarte bovenkleding met opvallende lichte vlakken.

Daarnaast komt de politie graag nog in contact met mensen die meer weten over de steekpartij of wat het slachtoffer heeft gedaan tussen het moment van aankomst op de parkeerplaats rond kwart voor 8 ’s ochtends en het tijdstip waarop zijn lichaam werd gevonden, iets voor half acht ’s avonds.