Breda bedankt vrijwilligers met gratis lunch

Foto: BredaNu

Vrijwilligers zijn op dinsdag- en vrijdagmiddagen welkom voor een gratis lunch bij beroepsopleider Curio. De lunches zijn georganiseerd door Gemeente Breda als blijk van dank voor het werk dat vrijwilligers doen in Breda.

De lunch vindt plaats op vrijwel iedere dinsdag en vrijdag, van eind oktober tot half april, buiten feestdagen om. Op elk lunchmoment is er plek voor maximaal 20 vrijwilligers. Maximaal 2 personen per organisatie kunnen reserveren. De lunch fungeert ook als netwerkevent, met de mogelijkheid om vrijwilligers van andere organisaties te leren kennen. Ook is het een manier vanuit de gemeente om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. De lunch, bestaand uit een multicultureel verrassingsmenu, is gratis. Reserveren kan via de website van de gemeente.

Breda heeft bijna 2000 organisaties waarbij je vrijwilliger kan worden. Via de website van MOOIWERK of Breda Voor Elkaar, kan je vrijwilligerswerk- of een vrijwilligersorganisatie vinden om je bij aan te sluiten. Vrijwilligerswerk is veelzijdig. Zo zijn er veel vrijwilligers vacatures van mensen die gezelschap zoeken, voornamelijk ouderen. Maar er zijn ook vacatures voor maaltijdbezorgers, dierenverzorgers, sportbegeleiders en om te koken, knutselen en nieuwe talen te leren en nog veel meer. De opties zijn eindeloos en organisaties zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.