Politie houdt 57-jarige drugsbezitter aan na achtervolging

Politie | Foto: BredaNu

De politie heeft donderdagavond een 57-jarige Bredanaar aangehouden die in het bezit was van tientallen Xtc-pillen. Dat lukte wel pas na een achtervolging, waarbij meerde politieauto’s betrokken waren.

Een agent zag de man rond tien voor half tien met hoge snelheid in zijn auto rijden op de Backer en Ruebweg. De bestuurder negeerde daarbij ook een rood verkeerslicht. Daarop werd de achtervolging ingezet, waarbij een snelheid van 140 kilometer per uur werd bereikt op een weg waar niet harder dan 70 gereden mag worden.

Klemgereden

Op de Rat Verleghstraat werd een stopteken gegeven, maar de bestuurder gaf daar geen gehoor aan. De man vervolgde zijn weg op hoge snelheid en reed daarbij verschillende keren door rood en tegen het verkeer in. Uiteindelijk kon de Bredanaar rond 21:30u op de Haagweg worden klemgereden en aangehouden.

De politie vermoedde dat de bestuurder onder invloed was van drugs. De man wilde echter niet meewerken aan een drugstest. In de auto werd behalve de xtc ook een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden. Ook had de man verschillende telefoons en een weegschaal bij zich. De politie denkt daarom dat de man een drugsdealer is.

De man is meegenomen naar het politiebureau en heeft de nacht in een cel doorgebracht.