Gebruikt verpakkingsmateriaal uit de operatiekamer wordt tot tassen gemaakt

Foto: BredaNu

‘PP-doeken’, die in de operatiekamer worden gebruikt om operatie-instrumenten te verpakken, worden verzameld door het Amphia. Deze worden vervolgens omgevormd tot een tas, die gebruikt kan worden door patiënten.

Per operatie worden er één of meerdere PP-doeken gebruikt om instrumenten in te pakken en te beschermen tegen vuil. Een deel van deze doeken wordt gerecycled als grondstof voor plastic producten. Sinds kort wordt de rest van het materiaal gerecycled tot een ‘Amphia-tas’. Zo wordt het afval een nieuw, bruikbaar product.

De PP-doeken zijn gemaakt van een vorm van plastic met een lange levensduur en dat goed hergebruikt kan worden. Doordat Amphia van deze doeken tassen maakt, worden per jaar 3.000 plastic tassen bespaard. Plastic tassen werden eerder gebruikt in het ziekenhuis voor de persoonlijke spullen, zoals de kleding, van een patiënt. Die gaan nu in de ‘Amphia-tas’.

De tas wordt gemaakt door Amphia in samenwerking met ONS Label Breda. ONS Label Breda is een sociale werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geeft om te werken en leren. Bij de studio van ONS worden de geleverde doeken met de hand verwerkt tot tas.