OM eist 24 jaar cel tegen ‘Bolle Jos’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen Bredanaar Jos Leijdekkers, ook wel bekend als ‘Bolle Jos’, 24 jaar cel geëist voor de import van cocaïne en het opdracht geven van een niet-uitgevoerde liquidatie.

Leijdekkers is al drie jaar op de vlucht en wordt nog altijd gezocht. Daarom werd maandag in de rechtbank de zaak bij verstek behandeld. Bolle Jos staat terecht voor een zestal drugstransporten van in totaal bijna 7000 kilo cocaïne, betrokkenheid bij een geweldsincident in Finland, waarbij een vrachtwagenchauffeur door gemaskerde personen wordt mishandeld, en het opdrachtgeven voor liquidatie. Dit alles zou volgens Justitie plaats hebben gevonden tussen december 2019 en mei 2020.

Het OM tilt ook zwaar aan het feit dat Leijdekkers al eerder is veroordeeld en hoe hij te werk ging. ”Hij is kennelijk bereid hier grof geweld voor te gebruiken. Het weegt ook mee dat de verdachte eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, en die binnen vijf jaar nadat hij vrij is weer pleegt. Alles afwegend heeft het OM besloten om 24 jaar celstraf te eisen.”