Familie verdacht van drugshandel en witwassen, twee Bredanaars aangehouden

Foto: BredaNu

Maandagochtend zijn een 67-jarige man en een 65-jarige vrouw uit Breda aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Deze actie volgt op een langdurig onderzoek waarbij de politie in 2021 en 2022 gesprekken tussen criminelen blootlegde. Hieruit blijkt dat verschillende leden van een familie mogelijk betrokken waren bij illegale activiteiten.

Op maandag 10 juni werden vier verdachten gearresteerd: Naast de twee Bredanaars ook nog een een 39-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige vrouw uit Hoogstraten, België. Een vijfde verdachte is nog niet aangehouden. De woningen van de verdachten en enkele andere panden zijn doorzocht, waarbij mogelijk belastend materiaal is gevonden.

Onderzoek

 Het onderzoek startte na het onderscheppen van gesprekken tussen de personen in 2021 en 2022, waaruit bleek dat familieleden zich schuldig zouden maken aan drugshandel en witwassen. De politie heeft sindsdien voldoende bewijs verzameld om de verdachten aan te houden.

De verdachten zitten vast voor verhoor en verder onderzoek. De politie zet het onderzoek voort om meer inzicht te krijgen in het criminele netwerk. Getuigen of mensen met informatie worden opgeroepen zich te melden.