Met de Speelkaart kunnen alle kinderen buitenspelen

Foto: Gemeente Breda

Er is door de gemeente Breda een Speelkaart gemaakt waarop alle buitenspeelplekken binnen de gemeente te vinden zijn. Deze speelkaart was er voorheen nog niet, terwijl er juist heel veel speelplekken voor kinderen in Breda zijn. Wethouder Jeroen Bruijns (CDA) heeft het eerste exemplaar van de kaart uitgereikt.

Volgens Bruijns is buitenspelen zeer belangrijk voor kinderen: ‘’Zeker in deze tijd waar het natuurlijk erg verleidelijk is om de hele dag achter je telefoon of computer te zitten, is het fijn dat er voor elk kind een buitenspeelplaats in de buurt van hun huis zit.’’

450 buitenspeelplekken

Breda telt maar liefst 450 buitenspeelplekken. Er is een selectie gemaakt, waardoor nu 200 van deze plekken op de Speelkaart terug te vinden zijn. Er zijn ook alternatieve speelplaatsen te vinden op de kaart. Zoals plekken waar je kunt skaten of plekken met natuur en water.

Voor iedereen die interesse heeft, kan de Speelkaart nu worden opgehaald bij het consultatiebureau in boerderij Wolfslaar en op het stadskantoor. Ook kun je de Speelkaart vinden op de website.