Bredanaar die bij Mediapark werd opgepakt wilde Tim Hofman vermoorden

Het Mediapark in Hilversum | Foto: Peter Forret / Flickr.com

De Bredanaar die vorige maand is opgepakt bij het Mediapark bleek het gemunt te hebben op Tim Hofman De 41-jarige man zou de presentator van onder andere BOOS hebben willen vermoorden. Dat meldt de NOS nadat omroep BNNVARA maandagochtend het personeel heeft ingelicht over de bedreiging.

De verdachte zou op 6 september in de middag het gebouw van BNNVARA binnen zijn gelopen om een ontmoeting met de presentator te regelen, maar dat lukte niet. Toen hij ’s avonds nog een keer het gebouw in was gekomen, liet hij aan een beveiliger weten dat hij Tim Hofman wilde vermoorden. De beveiliger schakelde de politie in, waarna de man werd opgepakt. Hij had op dat moment een vuurwapen en een mes bij zich. Op Instagram laat Tim Hofman weten dat hij even moest slikken toen hij het nieuws las, maar blij is dat hij nog leeft.

De verdachte had volgens BNNVARA geen contact met of relatie tot Tim Hofman of de omroep. Ook is de dader niet in een aflevering van BOOS verschenen. Er is nog niet duidelijk wat de motieven waren van de verdachte.