Leerlingen groep 8 maken kennis met toekomstige beroepen in de autowereld

Maar liefst 80 leerlingen uit groep 8 van KBS de Boomgaard kregen afgelopen vrijdag unieke kans om een kijkje te nemen in de wereld van verschillende functies binnen het bedrijf van Tilburg Bastianen (TB). Het evenement was bedoeld om de jongeren kennis te laten maken met de diverse arbeidsmogelijkheden en beroepen binnen de autowereld.

Interactieve workshops

Op het schoolplein van KBS de Boomgaard stonden drie voertuigen opgesteld: een auto, vrachtwagen en een busje. De leerlingen kregen de mogelijkheid om onder begeleiding van TB- medewerkers deel te nemen aan korte workshops. Deze workshops bieden hen een ervaring van wat het monteurschap inhoudt. De jongeren leren niet alleen over de technische aspecten, maar kregen ook inzicht in de dagelijkse werkzaamheden van monteurs.

Doe wat jezelf leuk vindt

De directeur van Tilburg Bastianen, Ralph Hoefman, vindt het belangrijk dat er van te voren nagedacht wordt wat je in de toekomst gaat worden: “Het echte leven begint nu. Welke keuzes ga ik maken en wat kan ik dan worden?” Hoefman vindt dat het niet meer goed komt als hij/ zij zijn baan niet leuk vindt, vooral als die 40 jaar moet werken. “Hij/ zij moet vooral doen wat diegene leuk vindt.”

Het initiatief van Tilburg Bastianen en KBS de Boomgaard is gericht op het creëren van een laagdrempelige kennismaking met de arbeidsmarkt voor de jongeren. Door de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs wordt een brug geslagen tussen toekomstige talenten en arbeidskansen in de regio.