NAC weet niet te winnen in eerste halve finaleduel

NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale in de nacompetitie gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Beide teams hielden elkaar in een gewaagd duel op 1-1.

In een kletsnat Rat Verlegh Stadion startte NAC slordig aan het duel. De eerste dreiging kwam dan ook van Drentse kant. Maar echte grote kansen bleven uit. Die kwamen er wel voor de ploeg van Jean-Paul van Gastel. Een ingooi van Emmen werd door Cuco Martina onderschept en slim verlengd door Dominik Janošek waardoor spits Sigurd Haugen een op een kwam te staan maar hij stuitte op de keeper. Even later was het dit keer Janošek die de bal uit een vrije trap op de paal schoot. Weer een paar minuten later was het na een snelle omschakeling weer Haugen die, na het geblokte Roy Kuijpers, de bal voor zijn voeten kreeg maar over schoot.

Drie keer is scheepsrecht

NAC drong na een half uur dus aan. Dit werd beloond door een doelpunt van Haugen. Een indraaiende voorzet van Kuijpers komt op het hoofd van de Deen, die de verdediger te slim af is, terecht en verzilvert zijn dit keer wel zijn kans. Voor Emmen was het nog Desley Ubbink die vlak voor rust nog in de zestien vanuit een moeilijk hoek een kans kreeg. Deze werd echter door doelman Pepijn van de Merbel gekeerd.

Lees verder onder de foto

Strafschop

In de tweede helft hielden bij ploegen elkaar in evenwicht met hier en daar wat speldenprikjes aan beide kanten In het laatste kwartier kreeg Emmen de tot dan toe grootse kans. Een lange bal van achteruit werd voorgegeven maar invaller Maarten Pouwels schoot voor een leeg doel over. De storm was echter niet gaan liggen. Vicente Besuijen schoot tegen de hand van Martina aan. Eerst leek de scheidsrechter een hoekschop te geven maar na tussenkomst van de VAR kreeg Emmen toch een strafschop. Besuijen liet het buitenkansje niet liggen en maakte gelijk. Kort daarop leken de gasten weer te scoren. Een vrije trap werd in eerste instantie gekeerd door Van der Merbel maar Pouwels werkte de bal over de lijn. Ondanks een juichende bank van Emmen was de bal al in de handen van de keeper en kreeg deze een vrije trap mee. Beide ploegen hadden geen grote kansen meer in het restant van de wedstrijd. Komende zaterdag valt in Stadion De Oude Meerdijk de beslissing over wie er naar de finale van de nacompetitie gaat.

Wil je niets missen van de ontwikkelingen rondom NAC Breda? Luister dan elke donderdagavond om 20:00 uur naar NACpraat op BredaNu.