Een kwispelend staartje: een bewezen remedie tegen eenzaamheid

Foto: Stichting OOPOEH

Volgens Stichting OOPOEH kan een hondje de oplossing zijn tegen het eenzaamheidsprobleem in Nederland. De stichting helpt hondenbaasjes aan een oppas, senioren aan gezelschap en een hond aan aandacht.

Eenzaamheid is een toenemend probleem. Zeker onder ouderen. Van alle 75-plussers voelt 54% zich eenzaam. Eenzaamheid tegengaan hoeft echter niet altijd ingewikkeld te zijn. Neem een kopje koffie met de buurvrouw, ga lunchen met je opa of neem een oppashond. Een hond helpt namelijk tegen eenzaamheid en ondersteunt de gezondheid op allerlei verschillende manieren. 

Knuffelhormoon

Zo kom je met een hondje buiten om een rondje te wandelen. Op deze manier kom je in beweging, krijg je wat frisse lucht tegen en kom je vaak wel iemand tegen voor een praatje. En ook wanneer je weer thuis komt met de vrolijke viervoeter, kan je door een simpele aai je goed voelen. Bij het kroelen met een hond komt namelijk het stressverlagende ‘knuffelhormoon’ vrij. 

Stichting OOPOEH helpt senioren aan gezelschap, helpt hondenbaasjes aan een oppas en honden aan de aandacht van een bonus baasje. De senior heeft een verrijkte invulling van de dag, het hondenbaasje kan de hond met een gerust hart bij iemand achterlaten en de hond geniet ervan dat hij niet alleen thuis zit. Inschrijven bij Stichting OOPOEH als hondenbaasje- of oppasser kan via de website.