Krantenbezorger (74) beroofd, bestolen en bedreigd

Politie | Foto: BredaNu

Op zaterdagochtend 15 juli is een senior krantenbezorger beroofd, bestolen en bedreigd. Het incident vond plaats bij het OK-tankstation aan de Zwijnsbergenstraat. De politie is nog steeds op zoek naar de daders en de gestolen auto.

Een 74-jarige krantenbezorger was bezig met zijn krantenronde op zaterdagochtend. Toen hij rond 05:00 bij het OK-tankstation aan de Zwijnsbergenstraat kranten had afgeleverd, werden zijn werkzaamheden ruw verstoord. Twee gemaskerde mannen benaderen de man. De mannen van het duo droegen een mes bij zich en bedreigden de krantenbezorger hiermee. Hij liep hierbij een lichte verwonding op.

Na het incident ging het gemaskerde duo er met de auto van de man vandoor. De politie is met meerdere eenheden nog op zoek naar de auto en de twee daders. Het gestolen voertuig is een grijze Opel Mokka.

In Spaubeek, Limburg, werd donderdagochtend ook een krantenbezorger van haar auto beroofd. De politiewoordvoerster kon vanochtend niet aangeven of de twee incidenten met elkaar verbonden zijn.

Bewoners van Breda die iets verdachts zijn opgevallen in de omgeving van het tankstation of de Zwijnsbergenstraat worden gevraagd om te reageren via het politie WhatsApp nummer van 06-12207006. Dit geldt eveneens voor mensen die de grijze Opel Mokka gezien hebben.