Koorleden woonzorglocatie Vredenbergh kunnen niet zingen, want er is geen dirigent

Er zijn bij woonzorginstelling Vredenbergh veel verschillende activiteiten om je dag mee te vullen. Sinds een tijdje missen ze wel het koor. Na het overlijden van enkele leden en de dirigent van het koor, is het koor vrijwel opgehouden te bestaan.

Het koor had voor veel bewoners een verbindende functie. Het samen komen en samen zingen bracht mensen samen. Daarnaast was het een prettige creatieve uitlaatklep. Veel bewoners hebben heel hun leven in een koor gezongen of te maken gehad met muziek, iets wat ze nu moeten missen. Zo ook meneer Boomaars, die altijd erg betrokken was bij verschillende koren in Breda. “Het gebrek van een dirigent is natuurlijk een probleem,” vertelt hij, “Want wie gaat er nog voor zo’n clubje van bejaarde mensen zich vrijmaken om daarin te investeren.”

Niet alleen de leden van het koor missen de muziek. Ook andere bewoners genoten van de optredens, zoals met kerst. Die nu ook moet missen. Mevrouw Laurens vindt dat erg jammer. Daarom doet ze de oproep: “Voor alle mannen en vrouwen uit Breda en de omgeving, wij zoeken een ontzettende vrolijke, aardige, leuke vrouw of heer die ons koor zou willen dirigeren.” Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen bellen naar Vredenbergh.