Gemeente Breda zoekt Jeugdhelden

Foto: Gemeente Breda

De gemeente Breda is op zoek naar nieuwe jeugdhelden. Jongeren tot 18 jaar die zich inzetten voor de samenleving, kunnen genomineerd worden voor een speciaal lintje die uitgereikt zal worden door burgemeester Paul Depla.

Bij jeugdhelden kan het gaan om kinderen en jongeren die vrijwilligerswerk doen. Maar ook geld inzamelen voor goede doelen of je inspannen voor de buurt kan een mooi lintje opleveren. Vanaf woensdag 6 september kunnen kandidaat jeugdhelden worden aangemeld op de website van de gemeente Breda. Het uitroepen van Jeugdhelden gebeurt voor de zesde keer in Breda.

“Het is natuurlijk super dat deze jongeren zich zo inzetten dus dat verdient aandacht en een lintje”, zegt burgemeester Paul Depla. Deze lintjes deelt hij uit op 25 november in het stadhuis. 20 november, op de internationale dag van de rechten van het kind, worden de Jeugdhelden al bekend gemaakt.

Aanmelden van kandidaat jeugdhelden kan tot 1 november. Kijk voor meer informatie, bijvoorbeeld over de volwassen helden van Breda, op www.heldenvanbreda.nl.